İSTER KAHVALTI İSTER TATLI NİYETİNE GECEDEN HAZIR YULAF LAPASI! TARİF / 5

Julie & Julia Project’in Simyaca Versiyonu Tarif / 5 ⏰⏲️
Yulaf Lapası
Geceden hazır yulaf lapası! İster kahvaltı ister tatlı niyetine 🤤
Benim gibi üşengeçlere büyük kolaylık diyebilir miyiz? DİYEBİLİLİRİZ!
Yulaf lapasının sözü geçince akla tatsız, keyifsiz şeyler çağrıştırdığının farkındayım. Buna yulaf lapasının kötü yansıtılışı mı deriz ya da kötü yapılmış yulaf lapası deneyimi mi deriz bilmiyorum. Ama kendi damak zevkinize göre ayarladığınızda hiçte kötü bir seçenek değil yulaf lapası. Bunu söylüyorum çünkü başlarda ben de aynen öyle düşünüyordum. Bir yulaf lapası için bu kadar konuşmama gerek var mıydı? Yoktu. Ama mademki hem düşüncelerimi hem tariflerimi paylaşıyorum ben de bol bol konuşayım istedim. Sıkılırsanız lütfen söyleyin!

Tarif:
1 cup ince öğütülmüş yulaf ezmesi
1 cup yulaf sütü
4-5 tane hurma
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı chia tohumu
kuru meyveler
kavrulmuş fındık 

Yapılışı:
İşe ilk olarak ağzı kapaklı bir cam kavanozu hazır ederek başlıyorum. Sonrasında hurmaları sıcak suyun içinde 10-15 dakika beklettim. Bekleyen hurmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra püre haline getirip bir kenara aldım. 
Kavanozun içine 1 cup yulaf ezmesini, 1 cup yulaf sütünü, hurma püresini koyup karıştırdım. Üzerine chia tohumunu, hindistan cevizi rendesini, kuru meyveleri ve kavrulmuş fındıkları ekleyip ağzını kapatıp dolaba kaldırdım. 
TA DA! Sabaha hazır! 
Yulaf lapasını evde ne varsa şeklinde yapıyorum. Elinizde hangi malzemeler varsa ekleyebilirsiniz ya da listede hoşunuza gitmeyenler varsa çıkarabilirsiniz. 

Sevgiler Simya❤



 

İSTER KAHVALTI İSTER TATLI NİYETİNE GECEDEN HAZIR YULAF LAPASI! TARİF / 5
Share