Phoebe'nin Yulaflı Kurabiyeleri 🍪 / Friends Yemek Kitabı / TARİF / 4

 


Julie & Julia Project’in Simyaca Versiyonu Tarif / 4 ⏰⏲️
Phoebe'nin Yulaflı Kurabiyeleri🍪

Friends 1.sezon " The One With the Dozen Lasagnas"  (Bir düzine Lazanya) bölümünde yer alan Phoebe'nin yulaflı kurabiyelerini hatırladınız mı? 4. gün ve işte karşınızda o kurabiye!
Daha önce birkaç yerde tadına baktığım bu kurabiyeleri yapmak benim için yeni bir deneyimdi. Düzeltiyorum: Phoebe'nin yulaflı cookilerini yapmak yeni ve bambaşka bir deneyimdi ve itiraf ediyorum yaparken biraz gerildim. Hamuru toparlayamayacağım diye küçük bir kriz atlattım. Neyse ki toparlayabildim. Bu kadar abartmaya gerek var mıydı? Pek tabii yoktu. Ama genel olarak mutfaktaki kriz anında biraz geriliyorum.
Tamammmm çok geriliyorum.
Neyse ki hallettim. 
phoebe-nin-yulafli-kurabiyeleri-phoebes-oatmeal-cookies

Phoebe'nin yulaflı kurabiyeleri ile benim yaptığım arasında birkaç değişiklik var. Birincisi kuru üzüm çok sevmediğim için eklemedim. İkincisi ise vegan bir kurabiye yapacağım için içine yumurta yerine chia tohumu ekledim ve bir yemek kaşığı tuzu bir tutama çevirdim.

O halde başlayabiliriz!

phoebe-nin-yulafli-kurabiyeleri-phoebes-oatmeal-cookies

Tarif: 
1 su bardağı vegan tereyağı 
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker (Yoksa toz şeker)
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı ılık su + 2 yemek kaşığı chia tohumu (2 yumurta yerine)
1 su bardağı + 1 su bardağından iki parmak eksik un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı yulaf ezmesi (ben ince öğütülmüş yulaf ezmesi kullandım)
Bir tutam tuz 

Yapılışı:
İşe fırını 190 dereceye ayarlayarak başlıyoruz.
  • Tereyağını, toz şekeri, vanilyayı geniş bir kabın içine kaldım. Küçük bir kaseye 6 yemek kaşığı ılık suyu, 2 yemek kaşığı chia tohumunu ekleyip karıştırdım ve jöle kıvamına gelince karışıma ekledim. 
  • Ayrı bir kabın içinde un, tarçın, karbonat, tuz,  yulaf ezmesini karıştırdım. Bu kuru karışımı ıslak karışımın içine ekledim ve hamur haline gelene kadar karıştırdım. Bunu yaparken biraz debelendim. 
    (Hamurunuz kuru olursa biraz daha ılık su ya da bitkisel süt ekleyebilirsiniz.)

  •  Kaşık büyüklüğünde kestiğim hamurları yuvarlak yassı hale getirip, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizdim. Önceden ısıtılmış fırında, kenarları sertleşip altın sarısı renk alıncaya kadar pişirdim. (10 dakika) ⏰

  • Birkaç dakika tepside dinlendirdikten sonra soğumaları için telin üzerine aldım ve soğuduktan sonra kavanoza yerleştirdim. 



Beeeeeeeeeen bu yulaflı kurabiyeyi çok sevdiiiiim!🍪

Sevgiler Simya ❤

Phoebe'nin Yulaflı Kurabiyeleri 🍪 / Friends Yemek Kitabı / TARİF / 4
Share
  1. Kurabiyeyi aşırı severim, görünce gözlerimden kalpler çıkar😍🍪 Yulafı pek sevmiyorum, tadı nasıl olur kurabiye içinde bilmiyorum. Kurabiyenin görüntüsü iştahımı açmaya yetiyor, gerçi benim iştahımın açılmasına gerek yok ama🙃 Kavanozun içinden alıp yemek istedim şu an😊 Eline sağlık canımmm, çok güzel ve lezzetli görünüyorlar😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canıııım çok teşekkür ederimmmm :)) Bunun yulafsız versiyonunu da yapabilirsin kuzum😍🍪😍🍪

      Sil
  2. Kurabiyeler güzel görünüyor. Bende kurabiye seven biriyimdir. Ellerinize sağlık. 😊

    YanıtlaSil