EVDE EKMEK YAPIMI / TARİF / 1

julie-and-julia-project-evde-ekmek-yapimi-ekmek-nasil-yapilir
Julie & Julia Project’in Simyaca Versiyonu Tarif / 4 ⏰⏲️

EVDE EKMEK YAPIMI 
🍞🥖Selam! Evde ekmek yapmaya bağımlı olmama ramak kaldı. Yemesinden daha çok keyifli olan bir şey varsa o da hamurla oynamak!
Ve artık muntazam bir görüntü elde edebiliyorum. İlk yaptıklarımın tadı nefis, görüntü olarak ise fecaatti. 😅 Gerçekten her denemem bir öncekinden daha iyisi oluyor ve kesinlikle hamurun bir gece buzdolabında beklemesi bu ekmeği daha güzel yapıyor.

👩‍🍳Tarif:


5 su bardağı un
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz

👩‍🍳Yapılışı:

Bir kaba unu ve tuzu ekleyip karıştırdım. Geniş bir kabın içine mayayı, ılık suyu ekleyip maya çözülene kadar karıştırdım ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başladım. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha aldım ve yaklaşık 10 dakika kadar yoğurdum. Bunu yaparken birkaç defa hamuru tezgaha çarpmayı ihmal etmedim.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 2 saat kadar mayalanmaya bıraktım. Bu 2 saat içinde hamuru birkaç defa havalandırıp katlama işlemi yaptım. 2 saatin sonunda hamuru toparladım ve şekil verdim. Hamurun altını ve üstünü bolca unlayıp üzerini örttüm ve uzun mayalanma için buzdolabına kaldırdım.
Ertesi gün, hamuru yarım saat kadar oda sıcaklığında beklettim. Pişirmek için çelik tencereye aldım ve üzerine uzun bir çizik attım. Önceden ısıtılmış 230 derece fırının alt katına kapağı kapalı şekilde yerleştirdim.
Kapağı kapalı 20-25 dakika, kapağı açık 20 dakika kadar pişirdim. Yanmaması için birkaç kez kontrol ettim.
Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar soğumaya bıraktım ve soğuduktan sonra dilimledim.😍

Sevgiler, Simya

#julieandjulia #julieandjuliaproject
#ekmek #ekmekyapımı #ekmektarifi

julie-and-julia-project-evde-ekmek-yapimi-ekmek-nasil-yapilir


 

EVDE EKMEK YAPIMI / TARİF / 1
Share