ANNABELLE'in GERÇEK HİKAYESİ

 annabelle-gercek-hikayesi

Annabelle'in Gerçek Hikâyesi

1970'te Amerika'da yaşayan bir kadın, 28 yaşındaki üniversite öğrencisi kızı Donna'ya, doğum günü hediyesi olarak ikinci el eşya dükkanından "Raggadt Ann" isimli bir bebek aldı. 

annabelle-gercek-hikayesi

*
Raggad Ann
 isimli bu bebek, Amerikalı yazar Johnny Gruelle'in çocuklar için yazdığı bir kitap için oluşturduğu ve tasarladığı kurgusal bir karakter.  Kitaptaki bir karakterden ibaret olan Raggad Ann isimli bu bebek 1915 yıllarında oyuncak bez bebek olarak satışa çıkarıldı ve kitapla birlikte büyük başarı elde etti.

Ancak bu bebeğin diğer bebeklerden bir farkı vardı. Donna ve ev arkadaşı Angie'nin söylediklerine göre bebek hareket ediyordu. Eve geldiklerinde bebeği bıraktıkları pozisyonda bulamıyorlardı. Hatta bazen farklı odalarda buldukları da oluyordu. Bir gün kızlardan birinin erkek arkadaşı olan Lou, kızların evine geldi. Bebek eve geldiğinden beri ne zaman kızların evine gitse huzursuz olduğunu dile getiren Lou, evde yatılı kaldığı zamanlarda korkunç rüyalar görmeye hatta uyku felci geçirmeye başlamıştı. Ancak kızlar, Lou'nun söylediklerini ve evde olan olayları pek ciddiye almadılar. Ta ki el yazısı ile yazılmış "bana yardım et, beni özledin mi"  yazılı kağıtlar bulana kadar. Daha da garip olan şey ise notların yazılı olduğu kağıtlar parşömen kağıtlarıdır ve kızların evlerinde böyle bir kağıt yoktur. Olaylar gitgide ürkütücü bir hal alırken kızlar eve bir medyum çağırmaya karar verirler. Eve gelen medyumun söylediklerine göre; bu bebek Annabelle Higgins isimli 7 yaşındaki bir kızın ruhu tarafından ele geçirilmiştir. Medyum, kızlara bu bebeğin onlarla birlikte yani daha önce evi olan bu evde kalmak istediğini iletir. Kızlar ismi araştırdıklarında gerçekten de bu evde aynı isimli bir kız çocuğunun oturduğunu ve öldüğünü öğrenirler ve Annabelle'in kalmasına izin verirler. Ancak olaylar bundan sonra patlak verir. İki kız soluğu yakınlardaki kilisede alırlar ve rahiple görüşürler. Rahip ise onları Warren çiftine yönlendirir. 


Warren çifti bebeği gördüklerinde şeytani bir varlık tarafından kullanıldığını anladılar ve bir ayin düzenlediler. Şeytani varlığı bebeğin içine hapsettiler.  

Warren çiftine göre ruhlar, şeytanlar ve doğaüstü varlıklar insanların ruhunu alabilmek için eşyaları aracı olarak kullanırlar.


Bebek, şu anda çiftin evinde bulunan ve haftada bir kutsanan müzelerinde cam bir teşhir dolabının içinde sergileniyor.  Söylenenlere göre müze ziyareti sonrası ürkütücü olaylar olmaya devam etmiş. Müzeyi ziyaret eden genç bir erkek Annabelle'in bulunduğu dolaba taş fırlatıp hakaret etmiş. Müze ziyaretinden birkaç saat sonra motor kazasında hayatını kaybettiği öğrenilmiş. Aynı şekilde bir rahibin Annabelle'e hakaret ettikten sonra eve dönerken kaza yaptığı ve yaralandığı da söylenmekte. 

Warren çiftinin söylediklerine göre bu vaka deneyimledikleri diğer vakalardan daha farklı ve tehlikeli. 

Peki sizce bu gerçek bir hikâye mi? Paronormal hikâyelere inanır mısınız? Düşüncelerinizi bilmeyi çok isterim! 
Sevgiler, Simya❤

Kaynak:

https://www.historydefined.net/annabelle-doll/
https://listelist.com/annabelle-bebegi-gercek-hikaye/
https://en.wikipedia.org/wiki/Raggedy_Ann
Işıl Işık Video : https://www.youtube.com/watch?v=tHkcrGgM4VQ


ANNABELLE'in GERÇEK HİKAYESİ
Share