EDA'nın BİR GÜNÜ │ PROJE UZMANI VE GÜZELLİK MERKEZİ SAHİBİ

 



  • Güne nasıl başlarsın? 

Benim için günün başlangıcı, gözümü aralar gibi olduğumdaki enerjime bağlı. Bazen her şeyi durdurup uyumaya devam ediyor, bazen ise erkenden kalkıp hazırlanmaya başlıyorum. Benim için gün, uykumu aldığımda başlıyor. Olur da alamadan başladıysam, başlıyor ama sadece fiziken. (:

  • İş öncesi rutinin neler? 

Özenli bir şekilde hazırlanmak… O gün aynada kendimi beğenmeden dışarı çıktıysam, günümün güzel geçme ihtimali yok. Önce özgüveni yerine getiriyorum, geriye kalan her şey bir şekilde halloluyor. Çıtır pıtır kıyafetler, temiz cilde sade ve şık bir makyaj, uyumlu ayakkabı ve çanta, birkaç şık takı ve geriye kalan her şey için ilk fırsatta bir fincan kahve. ☕︎

  • Cilt bakım rutinin var mı? Eğer varsa rutinine her zaman sadık kalır mısın? 

Rutinler konusunda başarılı biri olduğum söylenemez… Olmayan rutinlerime sadık kalmam da söz konusu değil, rutinlerle flörtleşerek yaşıyorum ben. Fikirlerim çok çabuk değişiyor, cildimin ürünlere olan tepkisi de öyle. İyi gelen bir ürün, bir süre sonra etki göstermemeye başlıyor ki bu da rutinimi sürdürmemi engelliyor. Binlerce ürün deneyimlemiş biri olarak, hayatımın her alanında olduğu gibi cilt bakımında da minimal bir uygulamayla ilerliyorum. Instagram’da gördüğümüz benimle hazırlan videolarındaki gibi otuz farklı ürün kullanılarak yapılan rutinler asla bana göre değil, hatta izlerken üzüldüğümü bile söyleyebilirim. 


  • Günlerini planlar mısın? 

Günlük, haftalık ve aylık planlar mutlaka yaparım. Hayatım, plansız yaşayamayacak kadar çok iş ve iş alanı barındırıyor. Toplantılar, ödemeler, iş görüşmeleri, randevular… Hepsini ajandama yazıp, aylık plandan günlük plana doğru programımı özelleştiriyorum. Ne yazık ki ben “Hadi kahveye çıkalım!” denebilecek bir arkadaş değilim, çünkü o bile planlı. 

  • Evdeki işler ve yemekler için planlama yapar mısın? Yoksa doğaçlama mı takılırsın?

İkisi de diyebilirim, planladığım işler vardır fakat boş anımda evde gördüğüm eksiklikleri gideririm. Yemeklerimi sabah planlar, gün içinde alışverişimi yapar ve pişiririm. Ön hazırlık gerektiren bir yemekse, daha önceden hazırlıklarımı yaparım. 

  • Spor rutinin var mı? Varsa sağlıklı bir beden için neler yapıyorsun?

Oldukça hareketli bir hayatım var. Yine de her gün 1-1.5 saat arası yürüyüş yapmayı ihmal etmiyorum. Daha ötesi için hiçbir zaman sportif bir insan olamadım. 

  • Çocukla birlikte tüm bu işleri nasıl sürdürüyorsun? Zorlukları var mı?

Çok zor… Çocuğum olduktan sonra ilk 1.5 yıl benim için çok zor geçti. Hem iş, hem ev işleri ve yemek, hem çocuk. Üstelik günde 1 saat uykuyla bunu yaptım, asla uyumayan bir çocuktu kızım. Tüm işlerimi kızım kanguruyla bana bağlı halde yaptım uzun süre, doğum kilolarımı 3 ayda verebildim böylece. Leyla büyüdükçe biraz daha uyuyabilmeye, nefes almaya başladım… Güzellik merkezini açtıktan sonra işlerim daha da yoğunlaşsa da, birazcık uyuyabildikten sonra hiçbir şey zor gelmemeye başladı, canım uyku…

  • İş yerinde bir günün nasıl geçiyor? 

İki işli biri olarak çok değişken ve çok hareketli. Hiç sabit değilim… Bazen il dışı, bazen yurt dışı, bir bakmışsınız her şeyi durdurup, eve gitmiş ve uyumuşum. Kendi tempoma ayak uydurmakla geçiyor hayatım, memnun muyum? Evet…


  • Gündemden ve iş stresinden uzaklaşmak için kaçış alanların var mı? Seni neler rahatlatır?

Uyku, uyku, uyku…. Ne zaman çok bunalsam, eve gider uyurum. Ya da kimsenin bilmeyeceği bir yerde gider tek başıma yürür, otururum. Hayatımın iki kaçış yolu uyku ve yalnızlık. 

  • Tükendiğin ve motivasyonun olmadığı zamanlarda tüm bunları yapacak gücü nasıl sağlıyorsun? 

Değişiklik yaparak… Böyle zamanlarda bir kaçış isteği oluyor. Çok zor da olsa tek başıma bir yerlere gitmek istiyorum. Kimseyle iletişim kurmadan bir süre orada kalmak istiyorum. Bu konuda çocuk büyük engel benim için, ama 2-3 gün idare edebilecek durumda olduğumda bu kaçışlar bana iyi geliyor, yeniliyor, enerji veriyor. 


Sevgili Eda'ya cevapları için çok teşekkürler! 
EDA'nın BİR GÜNÜ │ PROJE UZMANI VE GÜZELLİK MERKEZİ SAHİBİ
Share