HAYALET AVCILARI: ED ve LORREINE WARREN ÇİFTİ

hayalet-avcıları-ed-ve-lorreine-warren-çifti-ed-ve-lorreine-vakaları-korku-filmleri

HAYALET AVCILARI: ED ve LORREINE WARREN ÇİFTİ 

Korku filmi izleyerek kendinize adrenalin yaşatmayı seviyorsanız bu hikaye tam size göre! İtiraf edeyim ben seviyorum. Yani bazen seviyorum. Bu zevkimden yola çıkarak, birçok filme konu olmuş Warren çiftinin hikayesinden ve alakalı filmlerden bahsetmek istedim.
*Mist kategorisinde yer alacak bu yazı dizisinde Warren çiftinin incelediği vakalarda yer alacak. Bu kategorideki bir sonraki yazı ise Enfield Poltergeist Olayı. 

Amerika'nın ünlü paronormal araştırmacıları olan ve birçok paronormal vakada bulunan Ed ve Lorraine çiftini biraz tanıyalım.
Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri'nde polis memuru olarak çalışan Ed, kendisini aynı zamanda yazar ve demonolojist olarak eğitmeye devam etti. Eşi Lorraine ise durugörü yeteneğine sahip bir medyumdu. 1952'de New England'da eski hayalet avcılığı grubu olan New England Society For Psychic Research grubunu kuran Warren çifti, 10.000'den fazla vaka incelediklerini söylemekte. Araştırdıkları vakalar ve paronormal olaylalar ilgili çok sayıda kitap yazan çiftin bu vakalardan topladıkları eşyaları sergiledikleri bir müzeleri bile var. Üstelik bu müze evlerinin arkasında yer alıyor.  *The Warren's Occult Museum

Yıllar boyu paronormal olay yaşayan insanlara yardım eden Ed ve Lorreine çifti artık aramızda değil. 
Edward Warren Miney 23 Ağustos 2006 tarihinde 79 yaşında hayatına veda etti. Eşi Lorraine Rita Warren ise 18 Nisan 2019 tarihinde 92 yaşındayken hayatını kaybetti.

Ed ve Lorreine çiftinin araştırdıkları vakaların birçoğu filmlere uyarlanmıştır. Uyarlanan filmlerden izlediklerimse şöyle:

Korku Seansı
Serinin ilk filmi, kalabalık bir ailenin yeni taşındıkları çiftlik evinde başlarına gelen paronormal olayları konu alıyor.  Kendilerine musallat olan bu şeytani varlıktan kurtulmak isteyen aile Ed ve Lorreine çifti ile iletişime geçiyor. geçmeye çalışıyor.

Korku Seansı 2
Serinin ikinci filmi, eşinden yeni boşanan Peggy ve çocuklarının başına gelenleri konu alıyor. Ürkütücü sesler duyduklarını ve eşyaların hareket ettiğini iddia eden ailenin imdadına ise yine Ed ve Lorreine çifti koşuyor. 

Korku Seansı 3
Serinin üçüncü filminde ise küçük bir çocuğun ruhunu ele geçirmeye çalışan şeytani varlıktan söz ediliyor. Bu hikayeyi "şeytan yaptırdı" başlığı ile birkaç yerde görmüş olabilirsiniz. 

Annabelle
1967'de John, hamile eşi Mia'ya bebek koleksiyonuna eklemesi için bir bebek alır. Mia bebeği çok sever ve diğer bebeklerinin bulunduğu odaya yerleştirir. Bir süre sonra komşularının evinden bir çığlık gelir ve dizi olay gelişir. 


Annabelle 2
Serinin ikinci filmi olan Annabelle: Kötülüğün Doğuşu filminde Annabelle'in doğuşu anlatılıyor.

Annabelle 3
Serinin üçüncü filminde ise Ed ve Lorreine çiftinin müzesinde yer alan cam bir teşhir dolabına kapatılan Annabelle'in odadaki kötü varlıkları harekete geçirip bir dizi olaya sebep olmasını anlatıyor.

The Nun 
The Nun, bir manastırda yaşanan intihar olayını araştırmaya giden bir rahip ve yardımcısının başına gelenleri anlatıyor. Korku Seansı serisini izlediyseniz manastırdaki şeytani varlık "Valak'ı" Korku Seansı serisinin bazı sahnelerine serpiştirdiklerini görebilirsiniz. 

*The Nun 2 şimdi sinemalarda. 

Kaynaklar:

https://www.popsugar.com/entertainment/ed-and-lorraine-warrens-famous-cases-46637114
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ed_ve_Lorraine_Warren
https://mozartcultures.com/hayatlari-korku-filmlerine-konu-olan-cift-ed-lorraine-warren/


Korku filmlerini sever misiniz?
Sevgiler, Simya❤










HAYALET AVCILARI: ED ve LORREINE WARREN ÇİFTİ
Share