MERYEM'in BİR GÜNÜ │BLOGGER & İÇERİK ÜRETİCİSİ

meryemin-bir-gunu-blogger-icerik-ureticisi


Meryem Avcı'nın Bir Günü

Öncelikle bu güzel röportaj ve sorular için çok teşekkür ederim. Sıkı bir blog okuyucusu ve yazarı olarak hâlâ aktif blogların olması çok mutlu ediyor. Bazı dönemler kişilerin yoğunluğu ya da farklı nedenlerden dolayı ara verilse de blogların canlılığını sürdürmesi ve yeni arkadaşların varlığını bilmek beni çok heyecanlandırıyor. Güzel Simya’nın bloğunda olmak ayrıca çok mutlu etti beni. 😊

-Beni kırmayıp, tüm sorularımı cevapladığın için çok teşekkür ederim Mery'm! 😊

  • Senin için gün saat kaçta başlar ve uyanır uyanmaz önceliklerin neler? Bir günün nasıl geçiyor? 

Genellikle gece kuşu olduğum ve gece saatlerinde çalıştığım için en geç 11.00 gibi uyanıyorum. Eskiden daha erken uyanıp işlerimi organize ederdim ancak işlerimin çoğunu gece bitirip yattığım için erken kalkmak benim için biraz zor. Bu soruyu çok sevdim çünkü tam bir rutin insanıyım. Aynı rutinleri aynı saatte yapmazsam o gün boş geçmiş gibi hissediyorum.

Sıralama şöyle oluyor genelde:

  • Yataktan kalkış, tüm evi havalandırma, sebze ve bitkilerimle ilgilenme 🌿🍅
  • Sıcacık bir kahve hazırlama ve  en az bir saat kitap okuma ☕︎
  • Ardından yoga pratiğimi yapıyorum ya da varsa derslerimi veriyorum. Kendi dersim olduğu günler pratiklerimi akşam yapıyorum. 🧘
Kahvaltı sevmediğim için genellikle ara öğün saatlerinde ben kahvaltı yapıyorum. Sonrasında evde yemek, temizlik kısımlarına vakit ayırıyorum. Eşim esnaf olduğu için akşam geç geliyor ve o gelene kadar ürün satışı için çekimler, ürün ekleme, duyuru yapma gibi işlerimi yapıyorum. Bu arada hem yurt içinde hem de yurt dışında e-ticaret yapıyorum. Gündüz ticaret işlerimi halledip gece de içerik üretiyorum, makale yazıyorum. Sosyal medya için içerik planlıyorum. Dönemsel yoğunluklara göre sağlam plan yapmak gerekiyor. Aksi halde evden çalışınca ve ipin ucu kaçınca toparlaması zor oluyor. 

meryemin-bir-gunu-blogger-icerik-ureticisi

  • Kişisel bakımla ilgili kendine görev edindiğin günlük ve haftalık bakımlar neler?

Mutlaka gün içinde cildimi temiz tutmaya özen gösteriyorum. Haftalık peeling maske yapıyorum. Cildime uygun olan ürünleri kullanmak bence burada çok etkili oluyor. Zamanla insan kendi cilt tipini, neyi sevip sevmediğini daha iyi anlıyor. Aynı zamanda yıllarca kırmızı çizgim olan konu asla makyaj ile uyumuyorum. Ne kadar yorgun olsam, üşensem de makyajımı çıkarıp nemlendiricilerimi uygulayıp uyurum. Bir de yaz kış güneş kremi kullanmak çok önemli. Hangi cilt tipinde olursa olsun kişi kendine uygun güneş kremi edinip her gün uygulamalı diye düşünüyorum. 

meryemin-bir-gunu-blogger-icerik-ureticisi


  • Yoğun bir gününü nasıl planlarsın? Haftalık ve günlük planlar mı yaparsın yoksa akışına mı bırakırsın?

Akışına bırakmak benim için risk demek. Özellikle yoğun dönemlerde plan yapıp ona uymaya çalışıyorum. Haftalık planlar yapıp o haftanın önemli günlerini, işlerini belirleyip yapıp tik attıkça motive oluyorum. Disiplin, istikrar ancak plan ile oluyor. Ama o planı asla uyumayacak şekilde hazırlamamaya dikkat ediyorum. Bir güne bin iş sığdırmak yerine öncelikleri belirleyip ona göre bir şablon oluşturuyorum. Eskiden bu plana kendi özel saatlerimi dahil etmezdim ve bazı dönemler kendimi yorgun, demoralize bulurdum. Bu durumları yaşamamak için kendime gün içinde dinlenme, sevdiğin hobileri yapma için saat belirliyorum. Böylece işlere daha motive ve odaklı şekilde kendimi verip çalışabiliyorum. 

  • Yoga rutinin nasıl işliyor? Her gün belli bir saatte mi yapıyorsun yoksa istediğin bir zaman diliminde mi? +Yoga için özel dersleri nasıl oluşturuyorsun ve dersler online mı yoksa aynı ortamda mı gerçekleşiyor?

Yoga dersim yok ise genellikle sabah kahvemi içip kitabımı okuduktan sonra yapıyorum. Ama dersim ya da çok önemli bir işim varsa akşamları yapıyorum. Günlük pratiklerim sayesinde enerjimi topluyorum, yoga olmasaydı ne yapardım diye sık sık düşünürüm hatta.  Şu an derslerim online şekilde ilerliyor, özel ders veriyorum. Ancak online grup dersi için ayrı bir sınıflandırma yapmayı planlıyorum. Ankara’da iki stüdyo ile görüşme aşamasındayım yakında stüdyolarda da buluşacağız ve çok heyecanlıyım! Dersler genellikle 60 dakika sürüyor ancak maksimum 75 dakikaya da çıkabiliyor. Öğrencinin durumuna, dersin akışına göre saatleri esnetebiliyoruz. Önemli olan öğrenci kendini iyi hissetmesi. Sıkışık zamanda değil daha rahat hissettiği zamanlarda akışa dahil olmasını istediğim için öğrencilerimin durumuna ve benim müsait olduğum zamana göre saati belirliyoruz. 

  • Web siten için içerik üretme ve markalarla çalışma sürecin nasıl işliyor? + Homeoffice çalışma düzenini nasıl oluşturdun? 

Eskiden web siteme daha sık içerik ekliyordum ancak yoğun tempomdan ötürü haftalık içerikler ekliyorum. Markalarla çalışma sürecim ise bir reklam firması aracılığı ile gerçekleşiyor. Markalar çalışma isteği iletiyor, şartlar belirleniyor. Çalışmak istendiğinde iletişime geçiliyor ve süreç başlıyor.  Üniversite yıllarından bu yana evden çalıştığım için aslında kendime göre bir düzenim var. Çalışmaya başlamadan önce mutlaka pijama modundan çıkarım, kendi öz bakımımı yapar, sevdiğim parfümleri sıkar, evi toparlar öyle başlarım. Yoksa çok huzursuz ve gergin olurum. Beni, gün boyu pijama ile gezerken görmek mümkün değildir. Hatta ilk evlendiğimizde eşim çok şaşırmıştı, "Meryem sürekli kıyafet değiştiriyorsun" demişti. :D Yoga, iş olunca belli bir yerden sonra kırk kere üzerinizi değiştirmeniz gerekebiliyor. Ben şikayetçi değilim açıkçası ve şıkır şıkır kendi zevkime uygun şekilde gezmeyi severim evde bile olsa. :D Bu bence biraz da kişinin kendine özen göstermesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. 

  • Instagram hesabını anlık ve keyfine göre mi kullanıyorsun yoksa orası içinde oluşturduğun bir sistem var mı? Nasıl içerik oluşturuyorsun?

Eskiden anlık paylaşımlar yapıyordum. Böyle olunca düzenli içerikler oluşturamıyordum ve canım sıkılıyordu. Ancak artık daha sık paylaşım yapmak ve etkileşimi artırmak için haftalık içerik planı oluşturuyorum. Böylece hem çekim yaparken pratik oluyor hem de içeriklere şekil verebiliyorum. Bazen işbirlikleri oluyor onlar için ayrı mesai yapıyorum gün içerisinde ancak genel olarak planlı şekilde yürütmeye çalışıyorum. 

  • Biraz gevşemek ve dinlenmek için neler yaparsın? Kaçış alanların neler?

Yoga benim kaçış alanım. Bazen müzik dinleyerek yürüyüş yapmakta çok iyi geliyor. Eğer bir konuda çıkmaza düşmüşsem ve "bayağı tamam ya! bu sefer bu ruh halinden çıkamazsın" dediğim durumda direkt anneme gidiyorum. :D Annem en yakın arkadaşım, onun enerjisinden güç alıyorum ya da yakın arkadaşlarımla buluşma ayarlıyorum. Eğlenceli dizi, filmler izliyorum. Yeni insanlar tanımak, onların hikayelerine ortak olmak mutlu ediyor. Kimseyle görüşmek istemediğim zamanlar oluyor bazen o dönemlerde ne kadar saçma dizi, video var onları izliyorum. Boş boş bir şeyler izlemenin de zihni boşalttığına çok inanıyorum. Eskiden hep faydacılık üzerine vakit geçirmeye çalışırdım bunun da beni çok yorduğunu fark ettiğimden bu yana bırakmaya çalışıyorum. 

meryemin-bir-gunu-blogger-icerik-ureticisi

  • Her zaman büyük istek ve enerjiyle mi çalışırsın? Yoksa bazen tükendiğin ve isteksiz olduğun oluyor mu? Öyle anlarda çalışmaya ve içerik üretmeye nasıl devam ediyorsun? 

Hayır, her zaman enerjim olmuyor. Özellikle eşimle ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçtik hâlâ da geçiyoruz. (hangimiz geçmiyoruz ki) Böyle zor zamanlarda insan sıkışmış hissedip zihninde kurabiliyor. Hayatta en çok korktuğum durumlardan biri zihnin oyunlarını fark edememek o nedenle hep neyi neden niçin yapıyorsun, iyi hissettiğin şeyleri yap diye kendime hatırlatma yapıyorum. Asla canımın pratik yapmak istemediği ya da bilgisayar başına geçmek istemediği zamanlar oluyor. Ama onu dinlemeden istikrarlı şekilde yapmaya çalışıyorum. Gelişimin motivasyonla değil devam etmekle olduğuna inanıyorum.

Bu güzel röportaj için tekrar çok teşekkür ederim. Cevaplarken çok keyif aldım, biraz uzun da cevaplamış olabilirim. Buraya kadar okuyanların gözlerine sağlık efendim. 😊


Canım Meryemle.com'a verdiği cevapları için çok teşekkürler. 



MERYEM'in BİR GÜNÜ │BLOGGER & İÇERİK ÜRETİCİSİ
Share