10 MADDEDE MENTAL SAĞLIĞI ARŞA ÇIKARMAK

Bu yazıyı nasıl yazsam nasıl başlasam ve nasıl devam etsem diye çok düşündüm ve günün sonunda uzun uzun anlatmamaya karar verdim. Kafalar yeterince meşgulken kendi dertlerimle burayı boğmayı istemem. Daha çok çözüm odaklı ilerlemek ve kısa notlarla yaşadıklarımdan bahsetmek daha iyi olacak.

BEN BURAYA NASIL GELDİM?

Ben buraya bu depresyona tırnaklarımı kazıyarak geldim! Fazla dramatik ve yüksek bir giriş oldu ancak düzeltmek için uğraşmayacağım. Tabii bunu tek başıma yapmadım, destekçilerim hep yanımdalardı. Dolayısıyla iyileşmek için önce o yardımcıları göndermek gerekiyordu. Tabii ilk adım durumu fark etmekle başlıyor. Sonrası daha kolay çünkü yaranın en acı veren kısmını söküp atmış oluyorsun ve iyileşmek için yeni hücreler oluşmaya başlıyor.

Sonrası eğlenceli ve bir o kadar sancılı bir serüven. Gerçekten eğlenceli. Daha doğrusu ağrılı dönemi bir köşeye bırakırsak eğlenceli. Tamam itiraf ediyorum başlarda berbat hissediyorsunuz. Sonra ne mi oluyor? Derin bir rahatlama ve hafifleme. 

  1. İlk adım; tüm toksiklerden ve de toksinlerden arınma. Bakın burası basit gibi görünen ve en önemli kısım. Atması bir hayli zor. Ancak bir kere başardıktan sonra arkası geliyor. Gerçekten. 
  2. İnsanlar. Size iyi gelen, iyileşmenize destek olan insanlar. Onlar gerçekten önemli ve özenle seçilmiş olması mühim.
  3. Ağlamak. İçinizde birikmiş ne kadar duygu varsa bunları dışarı atmanın en iyi yolu ağlamak. (benim en zorlandığım kısım buydu. Birkaç gün önce hunharca ağlayıp biraz daha hafifledim. Sezen Aksu'nun dediği gibi ağlamak güzeldir.)
  4. Yazmak. Sorunları ve rahatsız eden duyguları kağıda döktüğümüzde somut olarak onları karşımızda görmek çözüm yolunu açmış oluyor. Onlar üzerinde daha rahat çözüme gidebiliyoruz ve olan bitenin daha rahat farkına varıyoruz.
  5. Okumak, okumak, okumak. Ruhunuza iyi geldiğini düşündüğünüz ne varsa okumak. Burada kilit nokta farkındalığınızı artıracak kaynakları takip etmek. 
  6. Esneklik için yoga ve meditasyon. Bu süreci taçlandıran en güzel iki şey kesinlikle bu. Kendinizi daha iyi hissetmek, rahatlamak ve biraz DURMAK için harika iki seçenek.
  7. Uyumak. Derin ve kaliteli uyku bu sürecin yapı taşlarından birisi. Yeterli uyku = daha sakin bir zihin ve daha az öfke.
  8. Farkındalık çalışmaları ve workshoplar. Farkına varmak ve çözüm üretebilmek için işin uzmanından bilgi edinmek adına workshoplar iyi bir seçenek.
  9. Ve tabii son ama en önemlisi TERAPİ. Sorunların birazını çözüp birazını çözememek bu işin parçası. Hatta çoğunlukla tümünü çözememekte öyle. İçimizdeki kirli birikintiyi atmak için kendimizi işin uzmanına teslim etmek en etkili çözümlerden biri.
  10. Son olarak; her zaman iyi değilim. O ruh halini kabul ediyorum ve sonra bırakıyorum.

Bana iyi gelenler:

Yoga & Meditasyon için Çetin Çetintaş & Pelalex Music

Olumsuzu=Olumluya / Düşünceleri Dönüştürmek : Bilinçaltının Gücü Kitabı

Doğan Cüceloğlu Kitapları

Şiir Okumak

Farkındalık Eğitimleri

Aynı frekansta olduğunuz insanlarla sosyalleşmek

ve biraz Sanat.


Sevgiler, Simya❤



10 MADDEDE MENTAL SAĞLIĞI ARŞA ÇIKARMAK
Share