KELİMESİNİ ARAYAN KADIN: YE, DUA ET, SEV FİLMİ

KELİMESİNİ ARAYAN KADIN:
YE, DUA ET, SEV 


Elizabeth Gilbert'ın  aynı isimli kitabından uyarlanan Ye, Dua Et, Sev filmi; artık hayatından keyif almayan bir kadının kendini arayışını anlatıyor. Başrollerinde Julia Roberts, Richard Jenkins, Javier Bardem, James Franco, Billy Crudup, Viola Davis'in yer aldığı filmin yönetmenliğini ise Ryan Murphy üstleniyor. 

Çok güzel bir İtalyan fıkrası var. Fakir bir adam her gün büyük azizlerden birinin  heykelinin  önüne gider  dua edermiş.

Sevgili Aziz, lütfen, lütfen, lütfen bugün piyangoyu kazanayım. 
Ve bir gün aziz heykeli canlanır  fakir adama eğilir ve der ki, 
Sevgili oğlum, lütfen, lütfen, lütfen önce bilet al.
-Eat Pray Love
Konusu: Yaşadığı hayattan tat alamayan ve hayatı boyunca kendine yalnız olma şansı tanımayan Elizabeth, aynı bu fıkradaki gibi ilki İtalya olmak  üzere Hindistan ve Bali'ye birer bilet alır. Çıktığı bu yolculuktaki asıl amacı ise kendisini yeniden bulmak, keşfetmek ve hayattan yeniden zevk almaktır. Tabii bu kararı verene kadar bir boşanma, bir ilişki atlatır ve içinde bulunduğu depresyonun etkisiyle bir karar verir, tüm eşyalarını paketler ve yola çıkar.

Film ve Kitap: Ye, dua et, sev Elizabeth Gilbert'a ait okuduğum ilk kitaptı. Kuru gürültü kişisel gelişimlerdense  "gerçek" insanların deneyimlerini aktardığı kitaplar ve yazılar daha çok ilgimi çekiyor. Kitabı keşfetmemse filmi sayesinde olmuştu. Defalarca izlemişimdir. Sahnelerini, repliklerini neredeyse ezbere bilirim. Buna rağmen halen kendini izletiyor. Çoğunlukla kitaplardan uyarlanan filmlerde film geri planda kalır. Benim içinse geri planda kalan kitabı oldu. Kitabını sevdim ancak sahneleri, müzikleri ve oyuncu seçimi ile filmini daha çok sevdim. İtiraf edeyim, filmi çok sevmemin altında küçümsenemez bir Julia Roberts hayranlığı yatıyor.
Kısaca: Ye, Dua Et, Sev benim başucu filmimdir. 


Ye, dua et, sev, olumlu yorumları olan ve sevilen bir film.
Bir taraftan da filmi sıkıcı ve anlamsız bulan bir kitlede var.  
Mesela benim için bir başucu filmidir ama bir başkası için durağan ve vakit kaybı gibi gelebilir. 
Peki, sana iyi gelen filmler ya da kitaplar var mı? Kişisel gelişim, romantik ve dram türlerini sever misin? Hepsini bilmeyi çok isterim!


Sevgiler, Simya❤
KELİMESİNİ ARAYAN KADIN: YE, DUA ET, SEV FİLMİ
Share