THE WATCHER DİZİSİ ve GERÇEK HİKAYESİ

 the-watcher-dizisi-ve-gercek-hikayesi

Ryan Murphy ve Ian Brennan  imzalı 7 bölümlük The Watcher dizisi Netflix'te yerini aldı. Gerçek hikâyeden uyarlanmış mini dizinin başrollerinde ise Naomi Watts ve Bobby Cannavale yer alıyor.

Hikâyenin ilerleyişi, karakterlerin özellikleri ve isimleri kurgusal olsa da temelinde gerçek bir hikâye barındıran  The Watcher dizisi ürkütücü ve bir o kadar merak uyandırıcı.

Konu

Hikâye; daha güvenli, daha sakin ve daha büyük bir ev hayaliyle banliyöye (yani 657 Boulevard, Westfield’daki muhteşem eve) taşınan Brannock Ailesi'nin eve daha yerleşmeden "Gözcü" imzalı birinden tuhaf ve ürkütücü mektuplar almasıyla başlıyor.  Gözcü'nün kimliğini öğrenmek içinde bir dizi çabaya girişiyorlar. Gerilim ve merakta giderek artıyor.

the-watcher-dizisi-ve-gercek-hikayesi

Bu Bölümden Sonrası Senin İçin Spoiler İçerebilir. ⚠️

Gerçek hikâye olduğunu bir kenara bırakırsak dizinin genel havası ve ilerleyişi güzeldi. İzlerken sıkıldığım yer olmadı aksine merakla bir sonraki sahneyi takip ettim. Naomi Watts & Bobby Cannavale’in uyumunu da çok sevdim. Naomi Watts & Bobby Cannavale'in hayat verdiği Nora ve Dean karakterinin tavır ve mimikleri, Dean’in nefes almadan konuştuğu ve özellikle polisle olan sahneleri de oldukça keyifliydi. Jennifer Coolidge'ın canlandırdığı Karen karakteri de tuhaf ve renkli bir kişilik.

Gerçek hikâye ve Dizi: 
Gerçekte, Broaddus ailesi mektupları alır almaz eve yerleşmekten vazgeçiyorlar. Dizide ise bu ürkütücü mektuplara rağmen eve yerleştiklerini görüyoruz. Ev içinde de buna bağlı gelişen bir dizi olay oluyor.  Ben olsaydım dizideki gibi bir cesaret gösterip o evde kalmaya devam etmezdim. Parasal yıkımı düşünmeden tabana kuvvet direkt uzaklaşırdım muhtemelen. Tuhaf ve  tehditkar mektupları büyük gizlilik ve rahatlıkla yazabilen, tüm detayları bilen ve üstelik polisin bulamadığı birinin bir sonraki hamlesi muhtemelen temasa geçmek olurdu. 
Kısaca Gerçek Hikâye:
Broaddus Ailesi 2014'te evi çok yüklü bir miktara satın alıyor ve henüz eve yerleşmeden bir mektup alıyor. 

Mektuplardan Alıntılar:
Evdeki tüm pencereler ve kapılar sizi izlememe ve evdeki hareketlerinizi takip etmeme olanak sağlıyor. Ben kimim? Ben Gözcü'yüm ve 657 Boulevard 20 yıldan uzun bir süredir benim kontrolümde.
Belki bir araba kazası. Belki de bir yangın. Belki de evcil bir hayvanın gizemli ölümü. Sevilenlerin ölümü ani olur. Uçaklar, arabalar ve bisikletler kaza yapar. Kemikler kırılır...
Aile, çocuklarının isimlerinin yazılı olduğu ve giderek daha tehlikeli olmaya başlayan mektuplar almaya devam edince eve yerleşmekten vazgeçip satmaya karar veriyor. 2019'da evi aldıklarından 400 bin dolar daha azına satıyorlar.
Ailenin onca çabasına ve polis soruşturmasına rağmen somut bir sonuca ulaşılamamış. Gözcü'nün kim olduğu hâlâ bilinmiyor.

❓Ürkütücü mektuplar aldığın bir evde kalmaya devam eder miydin? Ya da böylesine ürkütücü geçmişe sahip bir evi satın almak ister miydin? Bilmeyi çok isterim! 

Sevgiler, Simya
THE WATCHER DİZİSİ ve GERÇEK HİKAYESİ
Share