BLACK MIRROR 6.SEZON KONULARI

 


Selam! Benim gibi birçok kişinin dört gözle beklediği  Black Mirror'ın 6.sezonu geçtiğimiz ay yayınlandı.  Fragmanları gördüğümde "aaaaa ııııı ooooo voooovvvvv!" şeklinde tepkiler verdiğimi hatırlıyorum. Bu tepkilerimin büyük çoğunluğunu elbette Aaron Paul ve Salma Hayek aldı. Salyalarımı sileyim ve devam edeyim. 🤤 

Black Mirror dizisini kısaca hatırlayalım:

Emmy ödüllü dizimiz Black Mirror, her bölümü farklı konulardan oluşan bir dram, macera, bilimkurgu antoloji serisi. İlk olarak 2011 yılında Channel 4 kanalında, 2016 yılında ise Netflix platformunda yayınlanmaya başladı. 4 yıllık aradan sonra 15 haziranda 6.sezonu yayınlandı. Altıncı sezonun ilk bölümü henüz yayınlanmadan Oscar Adaylı Salma Hayek etkisiyle büyük ilgi topladı.
Peki beklediğimize değdi mi? Altıncı sezonun bölüm isimleri ve konuları şöyle:

(Kırmızı işaretler beğendiğim bölümleri ifade eder. 

1.Bölüm: Joan İğrenç Biri 

Sıradan bir kadın olan Joan, bir gün sevgilisi ile birlikte TV karşısına geçer ve Netflix kopyası Streamberry isimli dijital platformda Joan Is Awful isimli bir diziye denk gelir. Buraya kadar her şey normal görünse de durum biraz daha kafa karıştırıcı ve hatta tedirgin edici. Çünkü dizinin başrol karakterinin ismi ve görünümü tıpkı kendisi gibidir. Joan, izledikçe her bir bölümün kendisinin günlük yaşamını gösterdiğini fark eder. Sonrası ne mi? Panik, panik ve panik! 

2.Bölüm: Loch Henry

Davis ve kız arkadaşı Pia doğa belgeseli çekmek için İskoçya kasabalarından birine ziyarete gelir. Biraz süre geçtikten sonra Pia'nın ilgisi doğa belgeselinden farklı bir konuya yönelir. Geçmişte bulundukları yerde yaşanmış insanları derinden sarsan ürkütücü bir hikayeyi araştırmaya başlarlar. Suç belgeseli ve dizi/filmlerini seviyorsanız bu bölüm hoşunuza gidebilir.

3.Bölüm: Beyon the Sea 

1969 yılında olalım ancak teknoloji anlamında daha ileride olalım.  Beyon the Sea isimli bölümde 1969 yılında yüksek teknoloji içeren bir uzay görevine giden iki astronotun hikayesi anlatılıyor. Bu bölümün başrollerinde ise Breaking Bad dizisindeki rolüyle akıllarda yerini alan Aaron Paul yer alıyor.  Beyon the Sea bölümü oldukça trajik ve sinirleri altüst edecek seviyede benden söylemesi. 

4.Bölüm: Mazey Day

Genç bir Hollywood yıldızı kafası güzel vaziyette direksiyona geçiyor ve birine çarpıyor. Bu sarsıcı olayı atlatmaya çalışırken diğer taraftan özel hayatını didik didik eden paparazzilerle boğuşuyor. Bu sezondaki sevmediğim bölüm bu oldu. Konuyla alakalı zibilyon tane dizi ve film varken Black Mirror gibi bir dizide böyle bir konuya gerek var mıydı? Tartışılır.

5.Bölüm: Şeytan 79 

1979'da İngiltere'nin kuzeyinde yaşayan ve bir ayakkabı mağazasında satış elemanı olan Nida'nın sıradan hayatı bir anda hareketleniyor. Yaklaşmakta olan ve kaçış yolu olmayan bir felaketi önlemek için Nida'ya korkunç bir görev veriliyor. Dünyanın kaderi bu göreve bağlı. Nasıl ama? Keyifli bir bölümdü, sevdim. 

Genel olarak 6.Sezon

Black Mirror'ın altıncı sezonunu dikkatle izlediysek eski sezonlardaki bölümlere ait küçük ayrıntıların bölümlere sinsice serpiştirdiklerini görebiliriz. Eski sezonları düşününce altıncı sezonun alıştığımız Black Mirror bölümlerinden biraz farklı. Sanıyorum bu konuda hemfikiriz. 
Beklediğimiz bilim/teknoloji bu sezonda yok.  Bu durum birçok Black Mirror severleri epey sinirlendirmiş durumda. Hatta öyle ki eski sezonlara ait küçük detaylar bile izleyici pek etkilememiş. Daha çok bilim, teknolojiyi gözlerim aramadı değil ama bana göre işaretlediğim bölümlerin konuları güzeldi. Elbette geliştirilebilirdi, katılıyorum. 
Black Mirror'ın yeni sezonda eski formuna kavuşmasını diliyor ve yazımı burada bitiriyorum. 


Sevgiler, Simya❤

BLACK MIRROR 6.SEZON KONULARI
Share